Orice contribuabil poate redirectiona acum  3,5% din impozitul pe venit, pe care il plateste statului, catre o asociatie umanitara sau orice alt ONG (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). In felul acesta dvs hotarati modul in care se va cheltui o parte din impozitul dvs.

Descarcarea formularului 230 persoane fizice se poate face de aici – DESCARCARE

CUM SE POATE REDIRECTIONA 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT? 

Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit  datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentând pâna la 3,5% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

Daca realizati venituri din alte surse pe langa salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati în felul urmator:

(daca veti descarca formularul de pe site-ul nostru, vezi mai sus ,,Descarca”, toate datele asociatiei noastre sunt completate, trebuie sa mai completati doar datele dvs).

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA „INVESTESTE PENTRU VIITORUL TAU” BUZAU

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: 42630966

Cont bancar (IBAN): RO92 CRCO X100 1000 0089 6292 deschis la Banca Cooperatista Istrita Buzau

Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor pe care dvs le sponsorizati in acest sens.

Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: office@investestepentruviitorultau.ro, sau tel: 0761 166 087

CE TREBUIE SĂ FACEȚI?

Pasul 1. Alegeti un domeniu in care asociatia noastra umanitara este implicata catre care vreti sa redirectionati 3,5% din impozitul dvs.

– Redirectionarea a 3,5% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

– Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2.  Descarcati formularul 230 (pentru persoane fizice pentru impozitul pe venit din salariu). Pe formular gasiti deja completate datele asociatiei noastre cu urmatoarele informatii:

Numele organizatiei: ASOCIATIA „INVESTESTE PENTRU VIITORUL TAU” BUZAU

– Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 42630966

– Contul organizatiei in format IBAN: RO92 CRCO X100 1000 0089 6292 deschis la Banca Cooperatista Istrita Buzau

Pasul 3. Completati datele dvs pe formularul 230 (punctul I). Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare redirectionarii a 3,5% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. De asemeni completati, daca este cazul, si Anexa, apoi le depuneti impreuna sa ANAF, personal, prin posta sau electronic. Pentru mai multe detalii aveti in formular si instructiunile de completare.

Pasul 4. Trimiteti prin posta sau mergeti personal cu formularul / declaratia completata la administratia financiara de care apartineti.

Cu respect