Voluntariatul este activitatea desfasurata din proprie initiativa, prin care o persoana fizica îsi ofera timpul, talentele si energia în sprijinul altora fara o recompensa de natura financiara, dar care poate deconta cheltuielile realizate în sprijinul proiectului în care este implicata.

               Patru principii definitorii stau la baza activitatii de voluntariat si o deosebesc de de activitati similare (precum internshipul/practica, etc):

  1. Este o activitate desfasurata in beneficiul comunitatii / beneficiul public.
  2. Este o activitate neremunerata sau care nu urmareste un castig financiar, chiar daca include decontarea unor cheltuieli derivate din activitatea respectiva (transport, consumabile, etc.).
  3. Este o activitate desfasurata de bunavoie, fara vreo constrangere de vreun fel sau altul.
  4. Este de regula derulata intr-un cadru organizat (sub tutela unei organizatii sau a unui grup de intiativa), spre deosebire de actiunile spontane de binefacere.

Avantaje ale muncii voluntare:
a. Vei avea un CV mai valoros
Angajatorii sunt interesati de oamenii care sunt dispusi sa faca munca voluntara. Voluntariatul poate spune multe despre o persoana si poate prezenta in cateva cuvinte: generozitate, responsabilitate si implicare.
b. Te vei bucura de oameni si experiente noi
Atunci cand faci munca voluntara, vei cunoaste oammeni speciali, diferiti, de la care vei avea intotdeauna de invatat. Experientele pe care le vei deprinde in urma muncii voluntare iti vor fi de un mare folos la un moment dat, nu doar in viata, cat si in cariera,
c. Vei avea satisfactii personale
Foarte multe persoane considera ca munca voluntara este o forma de terapie. Unii se simt inspirati si stimulate psihic de faptul ca reusesc sa faca anumite lucruri bune pentru cei mai putin norocosi.

Pentru a deveni voluntar in cadrul Asociatiei trimite formularul de mai sus completat la adresa de e-mail office@investestepentruviitorultau.ro